Turk yemek bloglari + Wikipedia ve hatta + yemeksepeti

Turk yemek bloglari gercekten cok kaliteli ve bence bir arsiv olusturabilecek kadar da icerige sahipler artik. Simdi dusunuyorum da bir wiki sitesi kurmak artik cok kolay (ve bedava: PB Wiki, Wikispaces) neden butun bu bloglardaki yemek tarifleri tek bir wikipedia turunde wiki tabanli bir site altinda toplanmasin? Ben bir yemegi aradigimda direkt o siteye gidip arama yapabilsem ve o yemegi yapan tum blog yazarlarinin tarifi ciksa mesela. Tarifin altinda yemegi gonderenin adi ve sitesinin linki olur.

Bir de alternatif bir fikir olarak cogu kisi misafir agirladiginda disaridan yemeklerini getiriyor ama bu yemekler her zaman ev yemegi kalitesinde olmuyor. Diyelim ki yemeksepeti‘nde bir bolum var davet adi altinda, orada yemeksepetine kayitli ev hanimimiz (beyimiz de olabilir tabi) yapabilecegi yemekleri fotograflariyla yaziyor, daveti verecek olan kisi (muhtemelen en az 1 hafta onceden) siteyi gezip begendigi yemegi kac kisilik oldugunu belirterek sepetine ekliyor ve yemeksepeti otomatik olarak o yemegi hazirlayacak olan kisiye yemegi ve yetistirilmesi gereken tarihi soyluyor. Davet gunu geldiginde bir kurye ile anlasmis olan yemeksepeti bu yemegi once yemegi yapan ev hanimindan/beyinden aliyor ve daveti vericek olan kisinin evine goturuyor. Kurye parayi aliyor ve yemeksepetine getiriyor, yemeksepeti kendi belli bir yuzdesini aldiktan sonra kalan parayi yemegi yapan ev haniminin (veya beyinin) hesabina aktariyor.

Bence fena fikir degil boylelikle guzel yemekler yapabilen hanimlarimiz/beylerimiz bu hobilerinden de para kazanabilirler.

Not: fotograf portakalagaci‘ndan, fotograf zaten tagli oldugu icin izin almadan koydum umarim kizmaz 🙂

Kategori: internet_
Kategori: genel_

12 Yanıt to “Turk yemek bloglari + Wikipedia ve hatta + yemeksepeti”

  1. Elif Says:

    Iste buuu:) En sonunda yemek sitelerinden bahsettin Mert. Metin de yazmis talkturkey de cok hosuma gitti. Onerilerin de super ama kim yapar nasil yapar bilemiyorum.

  2. Beyaz Tenli Güzel Kadın Says:

    Daha güzel bir fikir olamazdı sanırım gecenin bu vaktinde 🙂 Yaaa … Nasıl olur da bir insanı kalbinden , ruhundan vurursun sen böyle acımasızca … Yemek diyorsun ama neden tatlı resmini oraya koyuyorsun ki ve neden poğaça börek ve neden bütün yemekler bu kadar güzel olmak zorunda ! Kim demiş diyet yapalım diye , nasıl olur da çikolatalı keki o saman krakerlere değişirler ! Aslında oldukça iyi bir fikir , şimdi yurtlarda kalan ve genelde yemek sepetinden sipariş veren arkadaşlarım aklıma geliyor da ; o kadar hasret kalıyorlar ki ev yemeklerine … Bence çok güzel bir uygulama : ondan sonra gelsin sarmalar gitsin baklavalar … Ya ev yapımı yoğurt bile olabilir bir düşünün … Deli bi’şey . Kendimi alamıyorum … Şu andan sonra alacağım kilolardan seni sorumlu tutuyorum hatta … :)))

  3. YesilErik Says:

    Mert, seni Yemeksepetinin CEOsuyla tanistiralim, arkadasimizdir 🙂

  4. Cerise Says:

    Yesilerik ben de ayni seyi diyecektim 😉

  5. Burcu Says:

    Şahane bir fikir, bizim için bunca kafa yorman da ayrıca çok güzel:) Yaptıklarımı yememek için satmak istiyorum nicedir, dur bakalım Yemek Sepeti’nden ses çıkacak mı?

  6. Mert Ulas Says:

    @elif: 🙂 yemek sitelerini goz ardi etmem cok zor olurdu. Birisi on ayak olsa cok guzel olur bence.

    @beyaz tenli guzel kadin: evet ailesinden uzak yasayan veya yemek yapmaya vakti olmayanlar icin birebir olurdu sanirim ama gerceklesirse kimsenin kilosundan sorumlu olmam 🙂

    @yesilerik ve cerise: tanismayi cok isterim Istanbul’a dondugumde aslinda 🙂

    @burcu: aslinda ben hic yaptiklarimi yememek icin satmak istiyorum bakis acisindan dusunmemistim ama mantikli bir yaklasimmis o da 🙂

  7. metin Says:

    Turk yemek servisi de olsa ne guzel olur. Ayagimiza kadar da getirseler. Veya bir Turk frozen food sistemi. Bizim gibi cok caliskan tembelleri sevindirir.

  8. Mert Ulas Says:

    @metin: of evet ozellikle yurt disinda yasayan Turkler icin boyle bir serviste yemek yetistiremezlerdi heralde 🙂

  9. Elif Says:

    Adres verin gondereyim gencler, karin doyurmak sevaptir. Bu arada yiyeceklerin kalitesi ve pisirme ortaminin guvenilirligini de tertemiz mutfagimin ve taze gida malzemelerinin resimlerini cekmek suretiyle ispatlayabilirim, rahat olun:))

  10. Mert Ulas Says:

    @elif: ahah yemeklerinin cok guzel ve saglikli olduguna eminim siteni referans alarak 🙂

  11. Obur Kedi Says:

    cookbookwiki.com adli, degisik ulkelere ait yemeklerin yayinlandigi bir wiki sitesi mevcut.

    Suan icin sadece Ingilizce icerige de sahip olsa duydugum kadariyla diger dillerde de yayina gececeklermis.

  12. istanbul kurye Says:

    When someone writes an piece of writing he/she keeps the idea of a user in his/her mind that how a user can be
    aware of it. Thus that’s why this piece of writing is perfect.
    Thanks!

Yorum bırakın